Wok med rød og hvit spisskål

Enkel wok med spisskål, brokkoli, sopp, hvitløk og reker.

En deilig middagsrett med to typer spisskål. Du kan også kombinere rød og grønn spisskål eller bare bruke en type. Godt blir det uansett.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 300 g rød spisskål
  • 300 g hvit spisskål
  • 100 g brokkoli
  • 100 g gul løk, hakket
  • 100 g aroma- eller portobellosopp
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 100 g kokte reker uten skall
  • 30 g svarte oliven uten stein, finhakket
  • Olivenolje
  • ½ dl sitronjuice
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Del brokkolien i små buketter og kok den i 2 minutter i kokende vann. Ta den ut og skyll den med kaldt vann. La den renne godt av seg.

Kutt kålen i striper på 2 cm. Skjær soppen i strimler på 2 cm. Varm oljen i woken. Ha i kål, løk, hvitløk, sopp og brokkoli. Stek grønnsakene mens du rører i 6 minutter. Til slutt har du i oliven og reker og smaker til med salt og pepper. Ha i sitronjuice før servering.

Tips: Reker kan erstattes av kylling, fisk eller tofu.


Oppskriften: Mario Roberti, Cucina Excellent. Foto: Tinty, Steen Møller Madsen

Strimlet rød spisskål. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©
Strimlet rød spisskål. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©