Sautert cavolo nero på 10 minutter

Den enkleste retten du kan lage med svartkål. En rask rett som passer til de fleste middager.

Ingredienser til 2-4 porsjoner: 

  • 1 beger (150 g) svartkål
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss rapsolje eller olivenolje
  • 2-3 ss vann
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Vask bladene og rist godt av vannet. Riv bladene av stilken. Du kan dra med langs stilken med hånden og få alt blad av stilken i en håndbevegelse. Riv opp bladene i passe biter.

Varm opp oljen og ha i hvitløken. Stek hvitløken myk.

Ha i svartkålen og la den få frese et par minutter sammen med hvitløken. Ha i vann (eller eplejuice) og la det koke opp. Bland godt. Kålen er ferdig når vannet har fordampet. Smak til med salt og pepper.

Tips: Olje kan også erstattes av smør.


Foto: Lise von Krogh.