Vanlig purreløk

Vanlig purre dyrkes gjennom sommeren på Vang Gård. Purre er en klassisk grønnsak med mild smak som er perfekt i norske retter, både i supper og gryteretter.

Visste du at du kan se på purren hvor dypt den har stått i jorden? Det hvite fruktkjøttet har stått under jorden, mens det grønne har stått over.

Purre er rik på kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat. Folat sitter spesielt i den grønne delen av purren. Dessuten er purre en kilde til kalium og vitamin B6.

Slik bruker du purre

Purre er nydelig i tradisjonelle retter som lammefrikassé, hønsefrikassé, lapskaus, Bergensk fiskesuppe og i quiche lorraine.

  • Lag purre- og potetsuppe eller ha purre i blomkålsuppe. Purre er også godt i ertesuppe
  • Ha purre i gryteretter med kylling
  • Lag en enkel potetsalat med finsnittet purre og grovhakket kokt mandelpotet som du blander med en god olivenolje, salt, nykvernet pepper og timian.
  • Den hvite delen på purren kan dampes og serveres med en deilig hollandaisesaus.
  • Del purren på langs og grill den.
  • Du kan også bruke den grønne delen til å lage grønnsakskraft