Pesto med fersk hvitløk

Slik lager du den beste pestoen!

Pesto med fersk hvitløk har masse god smak. Du kan bruke den til pasta, salat, på brødskiven, til grillmat osv.

Ingredienser til 1 glass pesto: 

  • 1-2 fedd fersk hvitløk (mengden avhenger av hvor sterk den er)
  • en klype salt
  • 2 potter basilikum, finhakket.
  • 1,5-2 dl olivenolje
  • 2 poser pinjekjerner
  • 2 dl parmesan, revet

Fremgangsmåte: 

Rist pinjekjernene på en tørr stekepanne.

Bruk en morter til å mose hvitløken sammen med litt salt. Ha i basilikum og mos den sammen med hvitløken. Ha i pinjekjerne og mos videre til pinjekjerne er knust.

Ha i olivenolje og parmesan og bland godt. Smak til med litt mer salt om nødvendig.


Foto: Lise von Krogh.