Ostepai med fersk løk og minipurre

Denne paien er full av god og søt løksmak. En rett som smaker godt både til hverdags som til fest. Hvis du ikke har minipurre, så kan du bruke løkgresset på buntløk eller vanlig purre i stedet for.

Ingredienser til 1 pai: 

Paideig: 

  • 1,5 dl siktet hvetemel
  • 1,5 dl finmalt sammalt hvete
  • 3 ss vann
  • 125 gram kaldt margarin/smør

Fyll: 

  • 2 gule ferskløk, i skiver
  • 2 røde ferskløk, i skiver
  • 2 minipurre, i skiver
  • 2 ss rapsolje
  • 3 egg
  • 3 dl melk
  • 3-4 dl jarlsbergost, revet
  • Litt pepper
  • En håndfull dill og persille

Fremgangsmåte:

Paideigen lager du ved å smuldre margarin i melet. Ha i vannet og jobb deigen raskt sammen. Bruk hendene og trykk den ut i en paiform slik at den dekker både bunn og kanter. Bruk en gaffel og prikk bunnen. La paibunnen hvile et kvarter mens du lager fyllet.

Skjær løk og purre i skiver. Varm oljen i en stekepanne. Surr løk og purre par minutter.

Visp sammen egg, melk og ost. Ha i pepper .

Legg løken i paiformen. Hell over eggeblandingen. Pynt gjerne med noen løkringer på toppen. Dryss over rikelig med urter til slutt.

Stek paien nederst i ovnen på 200 °C i ca. 45 minutter til eggestanden har stivnet og paien har fått en fin farge.

Servers med frisk salat.


Foto: Lise von Krogh.