Omelett med fersk buntløk og ost

Bruk både løk og løkgress i denne herlige omletten

Ingredienser til 4-6 porsjoner:

  • 6-8 egg
  • Smør til steking
  • 1 gul buntløk, både løk og løkgress, skivet
  • 1 pose revet ost, f.eks. gulost, cheddar eller mozzarella.
  • Basilikum, finhakket

Fremgangsmåte:

Visp sammen eggene i en skål eller litermål.

Skjær både løk og løkgress i skiver, men ikke bland dem sammen. Løkgresset blander du inn i eggerøren.

Varm opp smøret i en stor stekepanne. Surr løken myk og blank (den skal ikke bli svidd). Hell over eggerøren med løkgresset. Demp varmen til medium og la omeletten få stive. Når egget begynner å stive, så heller du over osten og drysser over finhakket basilikum.

Legg på lokk og la omeletten bli helt stiv før servering.

Buntløk. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©
Buntløk. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©

Foto: Lise von Krogh.