Massert grønnkålsalat med poppede gresskarfrø

Gi grønnkålen en god oljemassasje som fremhever den gode smaken og fargen.

Når du masserer grønnkål så blir den intenst grønn samtidig som massasjen gjør bladene mer delikate og myke. Smaken kommer også bedre frem.

Ingredienser til 3-4 porsjoner:

  • 1 pakke (ca. 150 g) grønnkål
  • Raps- eller olivenolje
  • Havsalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 dl nyplukkede basilikumblader
  • ca. 1/2 dl gresskarkjerner

Fremgangsmåte:

Bruk nyvasket og tørket grønnkål.

Bruk hendene og riv av den grove stilken på bladene. Grovhakk bladene med kniv og legg dem oppi en stor skål eller bakebolle.  Risle over litt olivenolje og et klype salt. Massert kålen i ca. 3-4 minutter (husk rene hender!)

På en tørr stekepanne rister du gresskarkjernene til de begynner å få farge, svette litt og du hører en poppelyd. Ta stekepannen av platen og la den få avkjøle seg litt.

Overfør grønnkålen til en salatbolle, ha i gresskarkjerner, basilikumblader og smak til med nykvernet pepper og ev. mer salt.

Ha gjerne i litt sitron for variasjon i smaken. 


Foto: Lise von Krogh.