Lun salat med rosettkål, epler og hurtigsyltet løk

Dette er en salat for kalde høstdager. En fargesprakende og smakfull salat som lyser opp på bordet. De friske og søte smakene passer både til kjøtt og fisk. Du kan også bruke den som egen rett og ha på sprøstekt bacon. Norske epler passer spesielt godt til denne salaten.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • Ca. 16 rosettkål
  • 2 ss rapsolje
  • 2-3 epler, i små båter
  • 1 rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,25 dl eplesidereddik
  • 0, 5 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss olivenolje

valgfritt: 1 pakke bacon

Fremgangsmåte:

Start med løken. Skjær løken i tynne ringer. Kok opp vann, eddik, salt og sukker i en liten kasserolle. Når salt og sukker er oppløst, har du i løken og la den koke med i 5 minutter. Ta kasserollen og la den så mens du gjør klar resten av maten.

Varm oljen i en stekepanne. Ha i rosettkålen og eplebåtene. Stek kål og eple i et par minutter. Hell på ½ dl vann og kok opp. Stek videre til vannet har fordampet og kålen har blitt mør.

Legg rosettkål og eple på et fat. Ha på litt olivenolje og bland. Fordel løken på toppen.

Valgfritt: Stek baconet sprøtt. La det får renne av på et tørkepapir. Smuldre bacon over salaten og server.


Foto: Lise von Krogh.