Knutekål

Knutekål, til tross for sitt nesten utenomjordiske utseende, er en grønnsak du bare må smake!

Knutekål, som også kalles kålrabi, er en oppsvulmet stengel som bladene vokser på. Den minner litt om kålrot, men har en midlere smak – nesten som en agurk i konsistensen.

Knutekål, kan være både lysegrønn og lilla. På Vang Gård dyrker vi den grønne varianten. Knutekål vokser raskt og er derfor mye tidligere i butikken enn kålrot.

Når du skreller denne lysegrønne kålen, vil du finne et delikat, saftig og hvitt fruktkjøtt som du kan spise både rå og varmebehandlet. Knutekål har et høyt fiberinnhold. Dessuten er den rik på vitamin C og en kilde til B-vitaminet folat og kalium.

Slik bruker du knutekål

  • Bruk en mandolin eller en skarp kniv og skjær den i tynne fine skiver du kan servere til middagen. Prøv også fine skiver på pålegg og i sandwich, slik du bruker agurk.
  • Lag en slaw av knutekål, gulrot og eple som du blander med en dressig av eplesidereddik, olivenolje, salt, pepper og persille.
  • Strimlet knutekål kan brukes i råkostsalat sammen med andre grønnsaker.
  • Prøv staver av knutekål sammen med en dipp av kesam, honning og basilikum.
  • Smørdampet knutekål er ekstra godt sammen med kjøttpølser og koteletter.