Hurtigsyltet løk til grillmaten

Fersk buntløk, men også tørket rødløk, passer perfekt til hurtigsylting.

Dette søte tilbehøret kan du servere til blåmuggost, i salat, til biffen og torsken – faktisk til neste alt!

Du kan kan også bruke gul løk. Smaken er like god, men den får ikke den fine fargen som rødløken gir. Prøv hurtigsyltet løk i Lun salat med rosettkål og epler.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,25 dl eplesidereddik
  • 0, 5 dl sukker
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

Skjær løken i tynne ringer. Kok opp vann, eddik, salt og sukker i en liten kasserolle. Når salt og sukker er oppløst, har du i løken og la den koke med i 3-5 minutter. Ta kasserollen av varmen og la den avkjøle seg litt før servering.

Buntløk. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©
Buntløk. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©

Foto: Lise von Krogh.