Gryterett med spisskål og biff strimler

  • 1,5 kg melne poteter
  • 3 dl melk
  • 40 g smør
  • ½ hvit eller grønn spisskål
  • ½ rød spisskål
  • Olivenolje til steking
  • 1 gul løk, hakket
  • 400 g strimlet storfekjøtt
  • 1 ss. pesto
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte: 

Skrell potetene og kutt dem i biter. Kok poteter i lettsaltet vann til de er møre, ca. 25 minutter. Tørk potetene godt og mos dem. Varm opp melken. Bland sammen melk, smør og poteter.

Skjær spisskålen i strimler. Varm olivenoljen i en wok og stek kålen sammen med løk i 6 minutter. Bland inn potetmos og krydre med salt og pepper.

Bland sammen pesto og kjøtt. Stek kjøttet i en stekepanne. Serveres med kålgryten.


Oppskrift: Mario Roberti, Cucina Excellent. Foto: Tinty, Steen Møller Madsen. 

Strimlet rød spisskål. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©
Strimlet rød spisskål. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©