Grillet rød spisskål med solbærsaus og ruccola

En spennende rett med sesongens bær. Nydelig som forrett eller som en dessert med vri.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 4 røde spisskål
  • 1 dl bringebæreddik
  • 100 g sukker
  • 1 ts ingefær, revet
  • 300 g solbær, frosne
  • ½ dl olivenolje
  • 30 g ruccolasalat
  • 1 dl yoghurt
  • 4 ts pinjekjerner, ristede
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte: 

Del spisskålen to og damp den i ca 6 minutter. Kok opp bringebæreddik med sukker og ingefær. Ha i solbærene og kok videre til bærene begynner å danne saus, men er likevel hele. Rør inn olivenoljen.

Fjern spisskålen fra dampkokeren og krydre med salt og pepper. Varm opp en grillpanne og grill spisskålen til den får et fint grillmotiv.

Server sausen over kålen og dryss salat. Topp med yoghurt og ristede pinjekjerner.

Tips: I stedet for yoghurt kan du også bruke mascarpone. Solbærene kan erstattes med bjørnebær, bringebær og eller andre røde bær.


Oppskrift: Mario Roberti, Cucina Excellent. Foto: Tinty, Steen Møller Madsen. 

rodspisskal10_LvK