Gratinert pasta med rosettkål og løk

rosettkal-pasta-lvk_2-petter_web

En herlig grateng full av gode saker.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 125 g penne pasta, fullkorn
  • 1 ss olivenolje
  • 1 pakke rosettkål
  • 1 gul paprika, hakket
  • 1/2 løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 pakke cherry tomater
  • 1 mozzarella, revet
  • 2 ss fersk basilikum, hakket
  • 1 ss rød pesto
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 2 egg

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen på 225°C. Kok pastaen som anvist på pakken.

Varm opp olivenoljen i en stekepanne. Ha i rosettkålen, paprika og løk og vend dem godt i olje. Stek grønnsakene på medium varme i ca. 5 minutter mens du røren en gang i blant. Bland inn tomater og hvitløk og stek videre i ca. 3 minutter til. Ta stekepannen av varmen og bland pasta, halve mozzarellaen, pesto og basilikum. Ha grønnsaksblandingen over i en ildfast form.

I en liten skål blander du sammen cottage cheese og egg og heller dette over den ildfaste formen. Fordel resten av mozzarellaen på toppen og gratiner i ca. 15-20 minutter. Gratengen er ferdig når ostemassen er stivnet.

rosettkal-pasta-lvk_3_web


Foto: Lise von Krogh. Oppskriften er tilpassert fra Kalettes