Dampet spisskål med mozzeralla

En rett med rød spisskål du kan servere som forrett og til lunsj.

Når du damper spisskålen bringer du frem de herlige smakene i den. Sammen med en god dressing og smeltet mozzarella tar denne retten deg til nye høyder.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 4 små røde spisskål eller 2 halve
  • 1 sitron
  • 2 dl olivenolje
  • 1 dl sitronjuice
  • 2 ss honning
  • 1 ss sennep
  • 4 ss gressløk, finhakket
  • 2 mozzarella, kuttet i 4 båter
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skjær kålbåtene i lengderetningen. Bruk et rivjern eller et zesthjern til å rive skallet på sitronen. Bland sitronskall og kål godt sammen. Damp spisskålen i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Mens spisskålen dampes, lager du til dressingen. Bland sammen sitronjiuce, honning og sennep og kok den opp. Med en gang den koker, tar du den bort fra varmen og har i olivenolje. Visp godt sammen.

Legg mozzarellaen på spisskålen og damp den ytterligere til mozzarella har smeltet. Legg kålen på serveringsfat og ha over dressingen og dryss over gressløk. Server umiddelbart.

Tips: Smaker godt med pesto.


Oppskriften: Mario Roberti, Cucina Excellent. Foto: Tinty, Steen Møller Madsen. 

Rød spisskål. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©
Rød spisskål. Foto: Lise von Krogh/Vang Gård ©